Michiel Teunis

Mijn naam is Michiel Teunis en ik woon in Oosterhout, Noord-Brabant. Ik ben getrouwd en heb 2 mooie, lieve dochters. Ik heb de opleiding verpleegkunde gedaan en ben gaan werken als begeleider in de verstandelijk beperkten zorg. Tijdens mijn werk heb ik de opleiding management in de zorg gevolgd en het diploma behaald. 

In 2012 ben ik gestart als Praktijkverpleegkundige binnen Prisma (een organisatie voor verstandelijk beperkte mensen), waarna ik ook deze opleiding heb gevolgd en afgerond. Daarnaast heb ik het certificaat palliatief consulent. Door mijn brede medische kennis in combinatie met management kan ik op een objectieve manier alle verschillende belangen bezien wat een meerwaarde is als mantelzorgmakelaar.

 

Mantelzorgmakelaar 

In 2016 heb ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar gevolgd en afgerond met het doel om juist de mantelzorger te ondersteunen. In Nederland is alles rondom de patiënt gebouwd en de overheid wil dat we allemaal steeds langer thuis blijven wonen. 80% van de van oudsher professionele taken worden gedaan door de familie, buren en vrienden, die deze taak met liefde en plezier doen. Maar waar ligt voor u de grens?

Als mantelzorgmakelaar help ik de mantelzorger overeind te blijven staan. Een goede balans te vinden én vooral ook houden in het zorgen en de overige aspecten van het leven. (gezin, sociaal netwerk, hobby, werk) Daarnaast kan ik door mijn ervaring in de zorg goed inschatten wat echt nodig is en weet ik waarover ik praat.

Verder vind ik het belangrijk om onafhankelijk advies te kunnen geven en ook de financiële consequentie van een keuze te laten zien. Zorg kost geld en hier moet men soms een eigen bijdrage voor betalen. Maar hoe hoog is deze, welke keuze kan iemand maken?

Ik vind het heel boeiend welke keuzes organisaties maken en hoe die keuzes invloed hebben op de medewerkers. Hoe kun je dit positief beïnvloeden en kan er voor zowel de organisatie als voor de medewerker een win win situatie gecreëerd worden.

Contact